Закваска для сінажу. Особливості та переваги заготівлі
Закваска для сінажу — це спеціальний комплекс із молочнокислими бактеріями для заготівлі сінажу та силосу будь-яких кормових культур. Призначена для покращення якості та продовження терміну зберігання корму.
Метод додавання заквасок в упаковку з рослинною масою дозволяє значно збільшити чисельність бактерій, які зброджують вуглеводи, що сприяє сприятливішому середовищу для подальшої консервації сінажу або силосу.
Поговоримо про особливості та переваги цих добавок.
Особливості та переваги заквасок для сінажу та силосу
Оптимізація сінажування та силосування надає більше поживних речовин та балансує процес консервації, захищаючи корм від шкідливих мікроорганізмів. В підсумку вермери отримують заготівлю із великим вмістом протеїну та мінералів. Зменшується ймовірність гниття рослин, що позитивно впливає на кількість якісного корму для отримання продуктивних надоїв.
Високоякісний корм можна отримати, дотримуючись двох основних правил:
- Використання якісних заквасок.
- Рівномірний розподіл консерванту по всій заготівлі.
Основою закваски є одна чи кілька культур молочнокислих бактерій. Вони пригнічують небажану мікрофлору та продукують необхідну кількість молочної кислоти.
Використовуючи перевірені досконалі препарати для стабілізації ферментації силосної маси та сінажу, можна досягти справді відмінних результатів.
Компанія Манупакеджинг Україна пропонує закваску та біоконсерванти для досягнення максимальної якості корму. Це продукція, що містить штами молочнокислих бактерій та суміші ензимів. Дозволяє регулювати процеси бродіння, зберігаючи необхідну кількість вітамінів та правильне співвідношення кислот. Перевагою є і присутність гомоферментативних бактерій для розщеплення цукру та запобігання формуванню жирних кислот. В асортименті представлені рідкі та порошкові продукти.
Переваги закваски від Манупакеджинг:
- Простота у застосуванні
- Універсальна та підходить для більшості рослин
- Контроль за процесом ферментації та анаеробна стабілізація
- Відсутні втрати корисних речовин
- Якісний протеїн на виході
- Унікальність штамів бактерій
- Є два види: рідка та порошкова
Для отримання кращих результатів рекомендується використовувати якісний пакувальний матеріал, в якому зберігатиметься заготівля, та суворо дотримуватись правил заготівлі корму з конкретних видів рослинних культур.
Для роботи із заквасками можуть знадобитися додаткові інструменти та обладнання:
- Дозатори-насоси – для точного дозування та нанесення препаратів
- Бур-пробовідбірник – для відбору проб заготівлі
- Термощуп – для вимірювання температури зеленої маси
Особлива увага приділяється важкосилосуємим культурам, де без добавок може суттєво збільшитись ризик втрати якості силосу та сінажу.
Як визначити якість корму?
Визначення якості заготівлі є обов'язковим для успішної роботи. Контроль за якістю передбачає систематичне взяття проб корму та вимірювання температури рослинної маси. Це допомагає виявляти непотрібні осередки гниття і заздалегідь усувати їх. У разі виявлення проблем необхідно вжити відповідних заходів щодо їх усунення. Головне завдання — щоб зниклий силос не потрапив до раціону тварин.
Особливості визначення якості:
- молочної кислоти має бути не більше половини від загальної кількості кислот;
- від ⅕ до ⅓ – співвідношення молочної та оцтової кислоти в силосі;
- трохи більше 0,3 % масляної кислоти;
- рН – від 3,8 до 4.
Для контролю за якістю силосної та сінажної маси в упаковці рекомендується провести наступні заходи:
- візуальний контроль рослинної маси та її зрізу;
- сенсорний контроль зрізу;
- вимір рН за допомогою індикаторного паперу або рН-метра;
- вимірювання температури зрізу різних глибинах;
- визначення густини заготівлі.
Детальну консультацію щодо використання заквасок та біодобавок можна отримати у спеціаліста агрисектору Манупакеджинг. Купуючи продукцію у перевірених дистриб'юторів, господарство отримує гарантію успішного результату.
- Команда Манупакеджинг напередодні різдвяних свят щиро бажає всім нашим партнерам та компаніям України процвітання та успішних результатів у новому році!
- Рулонні прес-підбирачі — популярне сільськогосподарське обладнання в Україні. На ринку представлений величезний асортимент професійних та бюджетних моделей від різних виробників. Які машини найпопулярніші серед українських аграріїв та при цьому демонструють найкращі результати? Найпопулярніші прес-підбирачі в Україні та чому саме їх обирають наші фермери. Орієнтуємося на продаж, популярність бренду та ефективність обладнання.