Кошик
42 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (67) 547-09-43
вул. Малинська, 18, Київ, Україна
Manupackaging Ukraine — пакувальне обладнання та матеріали
Залишити відгук

Мікробіологічна закваска для силосу і як вона працює

Мікробіологічна закваска для силосу і як вона працює

Професійна мікробіологія пропонує безліч варіантів для якісного консервації корму. Комплекс кисломолочних бактерій для сінажування та силосування кормових культур дозволяє зберегти живильні речовини заготовки протягом тривалого часу. Мікроорганізми всередині упаковки сприяють розвитку органічних кислот і поліпшують органолептичні властивості силосу. При споживанні тваринами такого корму значно підвищується їх продуктивність.

шпалери молоко, природа, корови HD: широкоформатний: висока чіткість: повноекранний режим

У світі високої конкуренції та розвитку технологій адаптація під сучасні стандарти якості неминуча. У сільському господарстві зниження витрати кормів при згодовуванні дозволяє значно заощадити на обсягах заготовлюється рослинної маси. Це можливо завдяки спеціальним біологічним закваскам. При цьому якість самого силосу і сінажу тільки поліпшується.

До біологічних добавок і силосні закваскам відносяться препарати і компоненти з гомоферментативных молочнокислих бактерій і мікроорганізмів, які сприяють процесу бродіння. В останні роки в Україні знайшлися різноманітні способи ефективного застосування заквасок на практиці. Фермери позитивно відгукуються про результативність використання добавок до корму. Продуктивність тварин значно зросла в зимовий період, якщо порівнювати з попереднім досвідом консервації заготовок без добавок.

Як працює закваска

Clinical signs: Be aware of botulism in cattle when feeding silage - News - Farmers Guardian

Молочнокисла бактерія перетворює цукор кислоти. Мікрофлора грибка позбавляється поживних речовин і блокуються олійно-кислі бактерії. За рахунок цього пригнічується розвиток цвілі і гнилизни. У підсумку отримуємо якісний і добре перетравлюваних корм.

Переваги якісної закваски:

  • відсутні процеси вторинної ферментації;
  • джерело лактобактерій;
  • може містити додатковий протеїн;
  • не містить ГМО;
  • не містить нітратів;
  • зберігає білок в рослинній масі;
  • скорочує відходи;
  • закваски мають свої унікальні штами бактерій;
  • зменшує видатки.

Протягом трьох діб після застосування закваски відбувається підкислення маси до pH 4,5 і нижче.
Робочий розчин з добавкою необхідно використати протягом доби.

Як зробити якісну закваску

8 правил заготівлі кукурудзяного силосу найкращої якості

Силосна закваска інгібує ріст епіфітних мікроорганізмів, домінуючи у швидкості розвитку, і створює оптимальні умови для зберігання заготовки.

Правильна технологія силосування має на увазі перетворення більше половини молекул цукру в вуглекислий газ. Важливо заготовити масу для силосування вологістю не більше 55 % і щільно утрамбувати її. Розігрів маси не повинен перевищувати 40-42 °С. Оптимальні умови консервування можуть бути тільки при анаеробному середовищі.

В одному кілограмі маси необхідно рівномірно розподілити: для силосу — 5 мл води + 0,05 мл закваски, для сінажу — 5 мл води + 0,1 мл закваски (концентрація добавки може відрізнятися і залежить від рекомендацій виробника).

Вже після трьох тижнів консервації заготовку можна давати тваринам. Це практично при великому господарстві.

Висновок

Силос із закваскою

Вибір закваски здається безмежним, якщо подивитися на велику кількість наявних у продажу хімічних і біологічних добавок для силосу.

Між продуктами певної категорії існують відмінності у властивостях продукту, таких як загальна ефективність, придатність для певного типу сільськогосподарських культур і простота застосування. Ці фактори разом з ціною і доступністю визначають, який продукт буде найбільш підходящим для конкретного силосу. Недоліком деяких хімічних добавок є те, що вони можуть викликати корозію обладнання, що використовується, і з ними небезпечно звертатися. Біологічні добавки не викликають корозії і безпечні у використанні, але вони можуть бути дорогими. Крім того, їх ефективність може бути менш надійною, оскільки вона заснована на діяльності живих організмів. Правильне зберігання цих біологічних добавок виробником, продавцем і фермером має важливе значення. Незважаючи на ці недоліки, в даний час в Європі і США бактеріальні інокулянти стали найбільш часто використовуваними добавками для кукурудзи, трав та бобових.

В Україні досі користуються попитом домашні закваски. Тим не менш, професійні добавки поступово впроваджуються в роботу ферм. Це приносить більш продуктивні результати.
 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner